Poradnia dietetyczna

SuperSlim

  

Poradnia dietetyczna Superslim

Analiza składu ciała


5. Przewodnik Kontroli: Przewodnik Kontroli pokazuje cele kontroli masy działa, poziomu tkanki tłuszczowej i masy mięśni oparte na wynikach analizy budowy ciała. Zalecane spożycie kalorii oraz ilość ćwiczeń są zaprezentowane zgodnie z celami kontroli, zmniejszania ilości tkanki mięśniowej lub rozbudowania mięśni. Zalecenia co do spożycia kalorii i ilość ćwiczeń są oparte na celu zrzucania 0.5 kg tygodniowo, czyli najbardziej rozsądnej metodzie kontroli wagi.


6. Rodzaj Budowy Ciała: Budowa ciała jest podzielona na 9 różnych rodzajów. Łatwo jest określić jaką budowę ciała ma dana osoba.



7. Ocena Segmentowa: Dzięki niej otrzymuje się masę tkanki tłuszczowej i miękką masę mięśniową ramion, nóg i tułowia.



8. Zmiana Budowy Ciała: Umożliwia sprawdzenie zmiany masy ciała, ilości tkanki tłuszczowej w organizmie oraz tkanki mięśniowej dla poprzednich i obecnych pomiarów.


1.Dane osobowe: Imię, Numer identyfikacyjny, Wzrost, Waga, Wiek, Płeć oraz Data i Czas Pomiaru

2. Analiza Budowy Ciała: Bardzo precyzyjna analiza budowy ciała dokonana poprzez współzależne porównanie całkowitej zawartości wody w organizmie pomiędzy Analizatorem Składu Ciała Jawon Medical i metodą rozcieńczania izotopów. Ukazane są nie tylko zmierzone dane, ale także ocena i odpowiedni zakres w oparciu o należną masę ciała.

3. Ocena Kontroli Masy Ciała: Rozpoznanie, co należy zrobić - rozbudować mieśnie, zmniejszyć tkankę tłuszczową, utrzymać obecny stan - jest niezwykle dogodną sytuacją

4. Analiza Brzuszna: IOI pokazuje poziom tłuszczu trzewnego w celu oszacowania otłuszczenia brzucha. Poziom tłuszczu trzewnego jest szacowany przy użyciu V.S.R, czyli stosunku tłuszczu trzewnego do podskórnej tkanki tłuszczowej, który porównuje się z różnymi danymi klinicznymi. Szacowanie rozkładu tkanki tłuszczowej poprzez wskaźnik W.H.R. (obwód talii do obwodu bioder). Podział na otyłość w górnej części ciała i otyłość dolnej części ciała dokonuje się poprzez rozkład tkanki tłuszczowej