Dietetyk kliniczny, specjalista zdrowia publicznego mgr Kinga Kuśka - Drążkiewicz
Jest dyplomowanym dietetykiem klinicznym, absolwentką Śląskiego Uniwersytetu Medycznego - studia I stopnia kierunek: Zdrowie Publiczne, specjalność: dietetyka kliniczna oraz studia II stopnia kierunek: Zdrowie Publiczne. Autorka pracy magisterskiej pod tytułem ”Zasady żywienia i suplementy diety stosowane u pacjentów z cukrzycą typu 2”.
Właścicielka Poradni Dietetycznej „SuperSlim”. Od lat zajmuje się działalnością społeczną w organizacji pozarządowej. Pasjonuje się zdrowym odżywianiem.
Dietetyk kliniczny mgr Marietta Gratkowska
Jest dyplomowanym dietetykiem klinicznym, absolwentką Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie studia I stopnia, kierunek: dietetyka, specjalizacja: dietetyka kliniczna oraz studia II stopnia ukończone na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach, kierunek: dietetyka. Autorka pracy licencjackiej pod tytułem „Wiedza kobiet w wieku rozrodczym na temat żywienia w okresie ciąży” oraz pracy mgr pod tytułem „Analiza stanu wiedzy dotycząca konsekwencji spożywania alkoholu wśród młodzieży miasta Rybnik”. Pracowała jako dietetyk w cateringu dietetycznym w Rybniku.
Interesuje się dietetyką sportową.
Dietetyk kliniczny, specjalista żywienia osób aktywnych fizycznie,trener personalny mgr Judyta Wróblewska
Jest dyplomowanym dietetykiem klinicznym, absolwentką Śląskiego Uniwersytetu Medycznego, Wydziału Zdrowia Publicznego w Bytomiu. Studia I stopnia kierunek: Dietetyka, specjalność: dietetyka kliniczna oraz studia II stopnia kierunek: Dietetyka. Autorka pracy licencjackiej pod tytułem „Poziom wiedzy odnośnie zasad prawidłowego żywienia u pacjentów z cukrzycą typu II” oraz pracy magisterskiej pod tytułem „Ocena spożycia wybranych napojów u kobiet ciężarnych”.
Pracowała jako dietetyk w cateringu dietetycznym w Rybniku.Wolny czas lubi spędzać aktywnie, na siłowni lub biegając. Interesuje się dietetyką sportową.
Dietetyk kliniczny,specjalista z zakresu psychodietetyki mgr Klaudia Adamczyk
Jest dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Studia I stopnia ukończyła na Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich we Wrocławiu na kierunku: Dietetyka. II stopień studiów ukończyła na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kierunku: Żywienie Człowieka i Dietetyka. Autorka pracy licencjackiej pod tytułem: "Zastosowanie diet alternatywnych w leczeniu insulinooporności", a także pracy magisterskiej pt.: "Ocena potencjału krajowej bazy surowców przemysłu piwowarskiego z uwzględnieniem wartości odżywczej produktów".
Pracowała jako doradca i dietetyk w sklepie z żywnością ekologiczną, a poza pracą kocha gotować i praktykować amatorsko jogę.
Dietetyk kliniczny, psychodietetyk mgr Ewa Czubek